Praktyczne informacje

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK –2.12.2019r. /1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, serem żółtym /10g/, szynka/10g/ sałatą /2g/ i pomidorem /40g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.
Obiad –Zupa ogórkowa z ziemniakami /200g/, ziemniaki /150g/, kotlet mielony /70g/, marchew z groszkiem /55g/, mizeria/50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek Kisiel /150g/ banan /150g/ pałki kukurydziane /100g/
WTOREK –03.12.2019r. /1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/,/, kiełbasa krakowska/ 10g/,polędwica 10g/ sałata /2g/ i pomidorem /5g/. miód /5g/, dżem /2 g/ herbata /150g/.
Obiad – Szczawiowa z ziemniakami /200 g/. Naleśniki z serem, śmietaną /150g/ surówka z jabłka /40g/, lemoniada /150g/.
Podwieczorek –Bułka kwiatek z masłem /40g/,mandarynka /1 szt/, sok jabłkowy /200g/.
ŚRODA –04.12.2019r. /1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynka konserwowa /10g/, serem żółtym /10g/, papryką /3g/ i ogórkiem /5g/, miód /5g/ , herbata owocowa /150g/.
Obiad – Barszcz biały z ziemniakami /200g/. Gulasz wołowy /70g/ z kaszą jęczmienną /150g/ surówka z kapusty pekińskiej /65g/,fasola szparagowa /55g/ kompot/150/.
Podwieczorek –Bułka /35 g/, z serkiem waniliowym /20g/ herbata owocowa./150g/melon /150gt/
CZWARTEK – 05.12.2019r, /1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa krem z dyni z grzankami /200g/ Curry z indyka /70g/ z ryżem /150g/ surówka z kapusty czerwonej /55g/, bukiet jarzyn/50g/lemoniada /150g
Podwieczorek –chałka z masłem /40g/, jabłko /100g/, herbata./150g/
PIĄTEK – 06.12.2019r. /1,3,4,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami owsianym /150g/i. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /40g/,/ serek biały z rzodkiewką /10g/ papryka /5g/, ogórek /5g/, miód /5g/ , herbata owocowa /150g/.
Obiad- Zupa kalafiorowa z ryżem /150g/ . Ziemniaki /150g/ , kotlet z ryby /70g/. Surówka z buraczków i ogórka kiszonego /55g/ marchew mini /50g/. Kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka z masłem, /50g/ jajkiem , rzodkiewką i sałatą /10g/, kaki /100g/, kawa mleczna /150g/

PONIEDZIAŁEK 9.12.2019r /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryzowymi /150g/, pieczywo mieszane z masłem /70g/ szynka /10g/ serem żółtym /10g/, ogórek kiszony /3g/ papryka /2g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa pomidorowa z makaronem /200g/. kotlet schabowy /80g/ z ziemniakami /150g/. Mizeria /60g/buraczki /50g/ Kompot /150g/
Podwieczorek – Ciasto marchewkowe /100g/ pomarańcza /150g/ herbata ziołowa /150g/.
WTOREK 10.12.2019r. /1,3,7,9/
Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica drobiowa /10g./,serek waniliowy /10g/ ogórek /2g/ rzodkiewka /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.
Obiad – Krupnik z ziemniakami /150g/. Spaghetti po bolońsku /150g /. Ogórek kwaszony /55g/, kompot./150 g/
Podwieczorek – pałki kukurydziane/50g/,jabłko /1 szt/ budyń /150g/ herbata owocowa /150g/
ŚRODA 11.12.2019r. /1,3,7,9/
Śniadanie –Zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynka konserwowa /10g./,ser żółty /10g/ pomidor /2g/ sałata /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.
Obiad – Rosół z makaronem /150g/. Pulpety z indyka w sosie śmietanowym /150g /.kasza gryczana /100 g/ pomidory z cebulą /65g/,brokuły /55g/ kompot./150 g/
Podwieczorek – bułka pszenna z kiełbasą drobiową /50g/, / mandarynka /150g/ kakao /150g/
CZWARTEK 12.12. 2019r /1,3,7,9/
Śniadanie - Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Barszcz czerwony /200g/ Pierogi z mięsem /160g/ ogórek kiszony /60g/ kompot /150g/
Podwieczorek – drożdżówka /40g/ winogrona /150g/, sok owocowy/150g/
PIĄTEK 13.12.2019R. /1,3,4,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, kiełbasa krakowska/ 10g/,polędwica 10g/ sałata /2g/ i pomidorem /5g/. Miód/5g/, Herbata owocowa /150g/.
Obiad – Grochowa z ziemniakami /200g/. Kluski leniwe /160g/. Marchew z jabłkiem i jogurtem /50g/. Lemoniada /150g
Podwieczorek – Bułka kwiatek /40g/ melon /150g/ herbata ziołowa /150g/

PONIEDZIAŁEK 16.12.2019R. /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g/, Pieczywo mieszane z masłem /70g/, Ser żółty /10g/ szynka /10g/ogórek /3g/ pomidor /3g/ miód /5g/, herbata owocowa./150g/
Obiad – Zupa pieczarkowa /200g/Łazanki z mięsem i kapustą /200g/surówka z ogórka kwaszonego/50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka wrocławska z serkiem /30g/ herbata /150g/, winogrono /100g/.
WTOREK 17.12.2019r. /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/,/,parówki z szynki /60g/ ketchup /3g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/
Obiad – Krem z marchwi z grzankami /200g/. Udko pieczone z kurczaka /100g/ z ziemniakami /150g/, buraczki /85g/, sałata ze śmietaną /45g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – bułka kajzerka z miodem /40g/ , banan /150g/, kakao /150g/
ŚRODA –18.12.2019r. /1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/./ Pieczywo mieszane z masłem /70g/. szynka /10g/kiełbasa krakowska /10 /sałata /2g/, pomidory /2g/, Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa fasolowa /200g/. Gulasz wołowy z makaronem/200g/. Surówka z marchwi z jabłkiem i chrzanem /60g/,brokuły /50g/ lemoniada /150g/
Podwieczorek Galaretka /150g /kaki/1szt/ biszkopty /2 szt/herbata /150g/.
CZWARTEK –19.12.2019r. /1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad - Zupa kapuśniak z ziemniakami /200g/. Naleśniki z serem i śmietaną /160g/, jabłko tarte,/50g lemoniada /150g/
Podwieczorek – Chałka z masłem /40g/ mleko /150g/ jabłko /150g/
PIĄTEK – 20.12.2019r. /1,3,4,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwicą /10g/ ser żółty /10g/, pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.
Obiad - Zupa zacierkowa z ziemniakami /200g/ Miruna /70g/ z ziemniakami 150g/. Surówka z kapusty kiszonej /60g/ Marchew mini /50g/. Kompot /150g/
Podwieczorek - Drożdżówka /40g/ mandarynka /1 szt/ SOK OWOCOWY /150g/ .,

NA II ŚNIADANIE DO CHRUPANIA KALAREPA , MARCHEWKA, BIAŁA RZODKIEW, JABŁKO lub inny owoc oraz MUS owocowy lub jogurt