Praktyczne informacje

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 02,03.2020r. /1,3,7,9/
Śniadanie- zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem/70g/ i serem żółtym /20g/, szynką /20g/ pomidorem /20g/, sałatą/1g/ .Miód /5g/. Herbata owocowa /150g/.
Obiad- Zupa pomidorowa z makaronem /200g/. Ziemniaki /150g/, kotlet schabowy/70g/, mizeria /50g/, marchew z groszkiem /50g/ kompot /150g/
Podwieczorek Bułeczka pszenna z kiełbasą /40g/ ,banan /150g/ kakao /150g/ .,
WTOREK 03.03.2020r /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/, pieczywo mieszane z masłem /70g/ szynka konserwowa /40g/ ogórek /3g/ papryka /2g/serek homogenizowany /25g/miód /5g/, herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa ogórkowa z ziemniakami /200g/. Pierogi z serem /160g/. Marchew z jabłkiem i jogurtem /50g/. Lemoniada /150g/
Podwieczorek – Ciasto piaskowe /100g/gruszka /150g/ herbata /150g/.
ŚRODA 04.03.2020r. /1,3,7,9/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. polędwica /20g/, ser żółty /20g/ ogórki /2g/, papryka /2g/ Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Barszcz czerwony /200g/Risotto /300g/ryż, filet z kurczaka, cukinia, kabaczek, cebula, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, czosnek, pomidory/. Sałata ze śmietaną,/ 40 g/ kompot /150g/
Podwieczorek –Pałki kukurydziane/50g/,jabłko /1 szt/ budyń waniliowy /150g/ herbata owocowa /150g/
CZWARTEK 05.03. 2020r /1,3,7,9/
Śniadanie –Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad - Zupa krem z dyni z grzankami /200g/ Pieczeń rzymska w sosie śmietanowo – ziołowym /70g/ z ziemniakami /150g/. Pomidory z cebulą /60g/, brokuły/50g/ Lemoniada /150g/
Podwieczorek – Bułka z serkiem, miodem /35g/ winogrona /150g/, sok owocowy/150g/
PIĄTEK 06,03,2020R /1,3,4,7,9
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/.kiełbasa krakowska /20g/, ser biały /20g/ ogórki /2g/, rzodkiewka /2g/ Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa zacierkowa z ziemniakami/200g/ Miruna smażona /70g/ ziemniaki /100g/ kapusta kiszona /50g/ marchewka mini /50g/ kompot /150g/
Podwieczorek –chałka /50g/,pomarańcza /1 szt/ kawa mleczna /150g/

PONIEDZIAŁEK –09.03.2020r. /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g./ Pieczywo mieszane z masłem /70g/ szynkową /40g/z serkiem waniliowym /4g/, pomidorem /40g/ i ogórkiem kiszonym /40g/. Dżem /5g/, miód /5g/ i herbata owocowa /150g/.
Obiad – Rosół z makaronem /200g/. Gołąbki w sosie pomidorowym /170g/, ziemniaki /150g/ fasolka szparagowa /50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka pszenna z dżemem /50g/, kakao /150g/, gruszka /100g/.
WTOREK – 10.03. 2020r. /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/,polędwicą /40g/,serem żółtym /40g/ sałatą /2g/, papryką /3g/ . Dżem /5g/, miód /5g/, herbata ziołowa /150/.
Obiad – Kapuśniak z ziemniakami /200g/. Kluski leniwe /140g/ surówka z marchwi z jabłkiem i jogurtem /40g/, lemoniada /150g/.
Podwieczorek –ciasto murzynek /25g/, pomarańcza /1 szt/, herbata /150g/.
ŚRODA – 11.03.2020r./1,3,7,9/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynka /40g/, kiełbasą krakowską /40g/pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.
Obiad – Barszcz biały z ziemniakami /200g/. Pulpety w sosie musztardowym /70g/z kaszą jęczmienną /150g/surówka z kapusty pekińskiej /65g/, marchewka mini /50g/ kompot/150/.
Podwieczorek - Kisiel owocowy /150 g/ banan /150g/pałki kukurydziane /2-3 szt/
CZWARTEK 12.03.2020r./1,3,7,9/
Śniadanie - Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa,
Obiad – Zupa krupnik /200g/. indyk w sosie śmietanowym /70g/, ryż /150g/, Surówka z warzyw mieszanych /55g/,brukselka /50g/ lemoniada /150g/
Podwieczorek –– Bułka wrocławska z masłem /50g/ z kiełbasą /20g/, jabłko /150g/ kakao /150g/
PIĄTEK- 13.03.2020r /1,3,4,7,9/ DZIEŃ SZWEDZKI
Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /40g./, ser żółty /40g/ogórek /20g/ rzodkiewka /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.
Obiad –Zupa ARTSOPPA /200g/. Pulpety Kottbular/70g/ z ziemniakami /150g/. Mizeria po szwedzku/50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka drożdżowa z jabłuszkiem /50g/ mandarynka /150g/ herbata /150g

PONIEDZIAŁEK 16.03.2020 /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g/, Pieczywo mieszane z masłem /70g/, Ser żółty /20g/ szynka /20g/ogórek /3g/ pomidor /3g/ miód /5g/, herbata owocowa./150g/
Obiad –Zupa pomidorowa z ryżem /200g/. Schab pieczony po staropolsku /70g/ z ziemniakami /150g/, buraczki /55g/surówka mizeria /50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka wrocławska z serkiem/30g/herbata /150g/, winogrono /100g/.
WTOREK 17.03.2020 /1,3,7,9/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/,/,parówki z szynki /60g/ ketchup /3g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa szczawiowa z ziemniakami /200g/. Naleśniki z serem i śmietaną /160g/, jabłko tarte,/50g lemoniada /150g/
Podwieczorek – bułka kajzerka z miodem /40g/ , jabłko /1 szt/, kakao /150g/
ŚRODA – 18.03.2020r. /1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/./Pieczywo mieszane z masłem /70g/. szynka /20g/kiełbasa krakowska /20 /sałata /2g/, pomidory /2g/, Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa fasolowa /200g/. Łazanki z mięsem i kapustą /200g/, surówka z ogórka kwaszonego i cebuli /60g/, kompot /150g/,
Podwieczorek – Drożdżówka /1 szt/ mandarynka /150g/ SOK OWOCOWY /150g/ .,
CZWARTEK –19.03.2020r./1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Zupa jarzynowa z ziemniakami /200g/. Gulasz wołowy z kaszą gryczaną /200g/. Surówka z marchwi, selera i jabłka /60g/,fasolka szparagowa /50g/ lemoniada /150g/
Podwieczorek – Chałka z masłem /40g/ mleko /150g/ jabłko /150g/
PIĄTEK – 20.03.2020r./1,3,4,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwicą /20g/ ser żółty /20g/, pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.
Obiad - Zupa zacierkowa z ziemniakami /200g/ Miruna smażona/70g/ z ziemniakami 150g/. Surówka z białej kapusty/60g/ Marchew mini /50g/. Kompot /150g/
Podwieczorek – Budyń waniliowy /40g/, banan /150g/, pałki kukurydziane /2 szt/.

PONIEDZIAŁEK – 23.03.2020r./1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, serem żółtym /20g/, szynką /20g/sałatą /2g/ i pomidorem /40g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.
Obiad –Zupa ogórkowa z ziemniakami /200g/, ziemniaki /150g/, kotlet mielony /70g/, marchew z groszkiem /55g/, mizeria /50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek Bułka z dżemem /40g/ banan /150g/ mleko /150g/
WTOREK –24.03.2020r./1,3,7,9,/ DZISIAJ JEMY TO CO CHCEMY
/jadłospis wybrała grupa I/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynką /20g/serkiem waniliowym /20g/ ,rzodkiewką i pomidorem /5g/, miód /5g/, herbata ziołowa /150g/.
Obiad - krem z dyni z grzankami/150g/ 60g/ Spaghetti po bolońsku /150g /Surówka z ogórka kwaszony /55g/,lemoniada /150g/
Podwieczorek – galaretka owocowa /150g/ pałka kukurydziana /2-3 szt/ jabłko /1 szt/ herbata owocowa /150g/
ŚRODA –25.03.2020r. /1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z zacierkami /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/.szynka konserwowa/40g/, humus /20g/ pomidory /2g/, ogórki kiszony /2g/, dżem ,Miód , herbata ziołowa /150g/,
Obiad – Zupa grochowa/150g/. Pierogi z mięsem /150g /Surówka z marchewki z chrzanem /55g/, kompot./150 g/
Podwieczorek – Bułka z serkiem waniliowym /50g. g/, / winogrona /120 g/ herbata owocowa./150g/
CZWARTEK – 26.03.2020r,/1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem/70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, jajka. Miód , herbata ziołowa /150g/
Obiad – Barszcz ukraiński /150g/ Pulpety z indyka w sosie własnym /70g/ z kaszą jęczmienną /150g/ surówka z pomidorów i cebuli /55g/,brokuły /50g/ lemoniada /150g/.
Podwieczorek –Chałka z masłem /40g/, gruszka /100g/, herbata./150g/
PIĄTEK – 27.03.2020r./1,3,4,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami owsianym /150g/i. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /20g/kiełbasa krakowska /20g/, papryka /5g/, ogórek /5g/, miód /5g/ , herbata owocowa /150g/.
Obiad- Zupa kalafiorowa z ryżem /150g/ . Ziemniaki /150g/ , kotlet z ryby /70g/. Surówka z kiszonej kapusty /55g/. Marchewka mini /50g/ Kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka pszenna z masłem, /50g/ jajkiem , rzodkiewką i sałatą /10g/, jabłko /1 szt/, sok owocowy/150g/

PONIEDZIAŁEK 30.03.2020r./1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z zacierkami /200g/ Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynką /20g/serem żółtym /20g/ pomidorem /5g/, ogórkiem /5g/. Miód /5g/, herbata owocowa 150g/
Obiad – Zupa pieczarkowa z makaronem /200g/. Kotlet drobiowy w otrębach / 70g/ z ziemniakami /150g/. Marchew z jabłkiem i chrzanem 40g/, kalafior /50g/ kompot / 150g/.
Podwieczorek – Babeczka z budyniem /40g/, banan /150g/, mleko /150g/
WTOREK 31.03.2020r/1,3,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g/ . Pieczywo mieszane z masłem /70g/, /,parówki z szynki /60g/ ketchup /3g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/
Obiad –, Kapuśniak z białej kapusty /200g/. naleśniki z serem i śmietaną /140g/ ,jabłko tarte /40g/, lemoniada /150g/.
Podwieczorek Bułka wrocławska z masłem /35g/ i kiełbasą z kurczaka /20g/ sałatą /2g/ gruszka/150g/ sok owocowy /150g/.
ŚRODA 01.04.2020r. /1,3,7,9,/
Śniadanie - Zupa mleczna z kaszą manną /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. kiełbasa krakowska /20g/,serek waniliowy /20g/ papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, dżem, Miód , herbata ziołowa,
Obiad – Krem z marchwi z grzankami /200g/. Udko pieczone z kurczaka /100g/ z ziemniakami /150g/, buraczki /55g/, sałata ze śmietaną /50g/ kompot /150g/.
Podwieczorek Chałka /40g/ /herbata owocowa /150g/ nektarynka /1 szt/
Czwartek 02.04.2020r. /1,3,7,9,/ DZIEŃ Z KOLOREM ŻÓŁTYM
Śniadanie - Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/., ser żółty/40g/, pomidory żółty /2g/papryka /2g/. Miód , herbata ziołowa,/150g/
Obiad –krem z kukurydzy /200g/. schab w sosie z żółtych warzyw /70 g/ z ryżem z kurkumą /150g/. żółta fasolka szparagowa /60g/,lemoniada /150g/.
Podwieczorek galaretka cytrynowa /150g/ananas /150g/pałka kukurydziana /2-3 szt/ herbata owocowa /150g/
PIĄTEK- 03.04.2020 /1,3,4,7,9,/
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwicą/ 20g/,humus pomidorowy /20g/ rzodkiewką /2g/ i pomidorem /5g/. Miód, dżem/5g/, Herbata ziołowa /150g/.
Obiad – Zupa koperkowa z ryżem /200g/. filet z miruny /150g/ z ziemniakami/150g/ duszone warzywa /60g/, brokuły /55g/ kompot /150g/.
Podwieczorek – Bułka z dżemem /40g/, jabłko /150g/, kakao /150g/
NA II ŚNIADANIE DO CHRUPANIA KALAREPA , MARCHEWKA, BIAŁA RZODKIEW LUB OWOC, MUS OWOCOWY
O GODZ. 16 30 dzieci otrzymują kanapki z dżemem lub miodem oraz jabłko.