Jadłospis

ŚRODA 23.09.2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica drobiowa /40g./, ogórek /2g/ rzodkiewka /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.

Obiad – Zupa barszcz czerwony z ziemniakami /200g/Risotto /300g/ryż, filet z kurczaka, cukinia, kabaczek, cebula, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, czosnek, pomidory/. Sałata ze śmietaną,/ 40 g/ kompot /150g/

Podwieczorek –Wafle ryżowe/50g/,banan  /1 szt/ budyń /150g/ herbata owocowa /150g/

CZWARTEK 24.09. 2020r   /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z zacierkami /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. szynka /40g/, ogórki /2g/, papryka /2g/  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa krem z dyni z grzankami /200g/ Pieczeń rzymska w sosie śmietanowo – ziołowym /70g/ z ziemniakami /150g/. Pomidory z cebulą /60g/, Lemoniada /150g/

Podwieczorek – Bułka z masłem /35g/ i serkiem /10g/, nektarynka /150g/, sok owocowy/150g/

PIĄTEK 25.09.2020R. /1,3,4,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, kiełbasa krakowska/ 40g/, sałata /2g/ i pomidorem /5g/. Miód/5g/, Herbata owocowa /150g/.

Obiad – Zupa zacierkowa z ziemniakami /200g/. Miruna smażona  /90g/  z ziemniakami /150g/. Surówka  z kapusty kiszonej /60g/Kompot /150g/

Podwieczorek –   Galaretka /150g/ ciasteczka  /2-3 szt/śliwki /2-3 szt/ herbata ziołowa /150g/

PONIEDZIAŁEK 28.09.2019R. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g/, Pieczywo mieszane z masłem /70g/, Ser żółty /20g/ szynka /20g/ogórek /3g/ pomidor /3g/ miód /5g/, herbata owocowa./150g/

Obiad –Zupa pomidorowa z ryżem /200g/. Schab pieczony po staropolsku /70g/                             z ziemniakami /150g/, surówka mizeria /50g/ kompot /150g/.

Podwieczorek – Bułka  wrocławska z serkiem homogenizowanym /30g/herbata /150g/, śliwka /100g/.

WTOREK  29.09.2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/,/,parówki z  szynki /60g/ ketchup /3g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa szczawiowa z ziemniakami /200g/.  Naleśniki z serem i śmietaną /160g/, jabłko tarte,/50g lemoniada /150g/

Podwieczorek – bułka z miodem /40g/ , melon /150g/, kakao /150g/

ŚRODA –30.09.2020r. /1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/./Pieczywo mieszane z masłem /70g/. szynka /20g/kiełbasa krakowska /20 /sałata /2g/, pomidory /2g/, Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa fasolowa /200g/. Łazanki z mięsem i kapustą /200g/, surówka z ogórka kwaszonego i cebuli /60g/, kompot /150g/,

Podwieczorek –Budyń waniliowy  /40g/, banan /150g/, pałki kukurydziane /2 szt/.

CZWARTEK –1.10.2020r./1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/.  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa jarzynowa z ziemniakami /200g/. Gulasz z indyka z kaszą gryczaną /200g/. Surówka z marchwi, selera i jabłka /60g/, lemoniada /150g/

Podwieczorek – Chałka z masłem  /40g/ herbata /150g/ jabłko /150g/

PIĄTEK – 02.10.2020r./1,3,4,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g/. Pieczywo mieszane  z masłem /70g/, polędwicą  /20g/ ser żółty /20g/, pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.

Obiad –  Zupa zacierkowa z ziemniakami /200g/  Miruna smażona/70g/  z ziemniakami 150g/.  Marchew mini /50g/. Kompot /150g/

Podwieczorek – Bułka pszenna z dżemem /40g/ winogrono /150g/ SOK OWOCOWY /150g/ .,

PONIEDZIAŁEK – 05.10.2020r./1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, serem żółtym /20g/, szynką /20g/sałatą /2g/ i pomidorem /40g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.

Obiad –Zupa ogórkowa z ziemniakami /200g/, ziemniaki /150g/, kotlet mielony /70g/, marchew z groszkiem /55g/, kompot /150g/.

Podwieczorek Kisiel owocowy /150g/ banan /150g/ pałki kukurydziane /100g/

WTOREK –06.10.2020r./1,3,7,9,/                        D Z I E Ń     C H I Ń S K I

Śniadanie  – Zupa mleczna z zacierkami /150g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynką /20g/serkiem waniliowym /20g/ ,ogórkiem i pomidorem /5g/, miód /5g/, herbata ziołowa /150g/.

Obiad – Rosół chiński/150g/ Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem                                 i warzywami/200g/ lemoniada /150g/

Podwieczorek – Bułka wrocławska /35g/  z dżemem /20g/, melon /150g/, kawa mleczna./150g/

ŚRODA –07.10.2019r. /1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/.szynką konserwowa/40g/, pomidory /2g/, ogórki kiszony /2g/,  dżem ,Miód , herbata ziołowa /150g/,

Obiad – Zupa krupnik z ziemniakami /150g/. Spaghetti po bolońsku /150g /Surówka z ogórka kwaszony /55g/, kompot./150 g/

Podwieczorek – Galaretka owocowa   /150 g/,biszkopty /2 szt/  jabłko /1 szt/ herbata owocowa./150g/

CZWARTEK – 08.10.2020r,/1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem/70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/,.  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa barszcz ukraiński /150g/ Indyk w sosie serowo-śmietanowym /70g/ z kaszą jęczmienną /150g/ surówka z pomidorów i cebuli /55g/, lemoniada /150g/.

Podwieczorek –Bułeczka pszenna kwiatek z masłem /40g/, śliwka /100g/, herbata./150g/

PIĄTEK – 09.10.2020r./1,3,4,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianym /150g/i. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /20g/kiełbasa krakowska /20g/, papryka /5g/, ogórek /5g/, miód /5g/ , herbata owocowa /150g/.

Obiad- Zupa kalafiorowa z ryżem /150g/ . Ziemniaki /150g/ , kotlet z ryby miruny /70g/. Surówka z kiszonej kapusty /55g/. Kompot /150g/.

 Podwieczorek – Bułka grahamka z masłem, /50g/  jajkiem , rzodkiewką i sałatą /10g/, winogrono /100g/, herbata owocowa/150g/

PONIEDZIAŁEK 12.10.2020r./1,3,7,9,/

 Śniadanie – Zupa mleczna z zacierkami /200g/ Pieczywo mieszane z masłem /70g/, szynką /20g/serem  żółtym /20g/ pomidorem /5g/, ogórkiem /5g/. Miód /5g/, herbata owocowa 150g/

Obiad – Zupa pieczarkowa z makaronem /200g/. Kotlet drobiowy w otrębach / 70g/ z ziemniakami /150g/. Marchew z jabłkiem  i chrzanem 40g/, kompot / 150g/.

Podwieczorek – Bułka pszenna kwiatek z masłem /35g/, jabłko /1 szt/, herbata /150g/

WTOREK 13.10.2020r/1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami owsianymi /200g/ . Pieczywo mieszane z masłem /70g/, /,szynka konserwowa /40g/ser żółty /20g/ pomidor /2g/ papryka /3g/ miód /5g/, herbata ziołowa /150g/

Obiad –, Zupa grochowa /200g/. naleśniki z serem i śmietaną /140g/ ,jabłko tarte /40g/,  lemoniada /150g/.

Podwieczorek  Bułka wrocławska z masłem /35g/ i kiełbasą z kurczaka /20g/ sałatą /2g/ gruszka/150g/ herbata /150g/.

ŚRODA 14.10.2020r.   /1,3,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. kiełbasa krakowska /20g/,ser żółty/20g/ papryka /2g/, rzodkiewka /2g/, dżem,  Miód , herbata ziołowa,

Obiad – Zupa krem z marchwi z grzankami /200g/. Udko pieczone z kurczaka /100g/ z ziemniakami /150g/, buraczki /55g/, kompot /150g/.

Podwieczorek Chałka z masłem /40g/ /herbata owocowa /150g/ śliwki /150 g/

Czwartek 15.10.2020r. /1,3,7,9,/   DZIEŃ Z KOLOREM ŻÓŁTYM

Śniadanie – Zupa mleczna z  płatkami kukurydzianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/., ser żółty/, pomidory /2g/, papryka /2g/, jajka.  Miód , herbata ziołowa,/150g/

Obiad – Zupa krem z kukurydzy z grzankami /200g/. kurczak z żółtymi warzywami /dynia fasolka szparagowa papryka/ /100 g/ ryż z kurkumą/100g/. / lemoniada /150g/.

Podwieczorek –  galaretka cytrynowa /150g/ananas /150g/biszkopty /3 szt herbata /150g//

PIĄTEK- 16.10.2020  /1,3,4,7,9,/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwicą/ 20g/,ser żółty /20g/ rzodkiewką /2g/ i pomidorem /5g/. Miód, dżem/5g/, Herbata ziołowa /150g/.

Obiad – Zupa koperkowa z ryżem /200g/.  filet z miruny /150g/ z ziemniakami/150g/                          duszone warzywa /60g/, brokuły /25g/ kompot /150g/.

Podwieczorek –  Bułka pszenna z serkiem waniliowym /40g/, jabłko /150g/, kakao /150g/

PONIEDZIAŁEK    19.10.2020r.   /1,3,7,9/

Śniadanie- zupa mleczna z kaszą manną /150g/. Pieczywo mieszane z masłem/70g/ i serem żółtym /20g/, szynką /20g/ pomidorem /20g/, sałatą/1g/ .Miód /5g/. Herbata owocowa /150g/.

Obiad- Zupa pomidorowa z makaronem /200g/. Ziemniaki /150g/, kotlet schabowy/70g/, mizeria /50g/, kompot /150g/

Podwieczorek  Bułeczka pszenna z kiełbasą drobiową /40g/ ,jabłko /150g/ kakao /150g/ .,

WTOREK  20.10.2020r    /1,3,7,9/

 Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/, pieczywo mieszane z masłem /70g/ szynka /40g/ ogórek /3g/ papryka /2g/serek homogenizowany z rzodkiewką /25g/miód /5g/, herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa ogórkowa z ziemniakami /200g/. Pierogi z serem /160g/. Marchew z jabłkiem i jogurtem /50g/. Lemoniada /150g/

Podwieczorek – Ciasto piaskowe własnego wypieku /100g/.gruszka /150g/ herbata /150g/.

ŚRODA 21.10.2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. polędwica /20g/, ser żółty /20g/ ogórki /2g/, papryka /2g/  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad –Zupa zacierkowa z ziemniakami/200g/Risotto /300g/ryż, filet z kurczaka, cukinia, kabaczek, cebula, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, czosnek, pomidory/. Sałata ze śmietaną,/ 40 g/ kompot /150g/

Podwieczorek –Wafle ryżowe / 2 szt/,banan  /1 szt/ budyń waniliowy /150g/ herbata owocowa /150g/

CZWARTEK 22.10. 2020r   /1,3,7,9/

Śniadanie –Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/.  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa krem z dyni z grzankami /200g/ Pieczeń rzymska w sosie śmietanowo – ziołowym /70g/ z ziemniakami /150g/ brokuły/50g/ Lemoniada /150g/

Podwieczorek – Bułka pszenna z dżemem /40g/ winogrona /150g/, herbata/150g/

PIĄTEK- 23.10.2020  /1,3,4,7,9,/

Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/kiełbasa krakowska,/ 40g/ ser żółty /10g /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/.  Miód , herbata ziołowa /150g/

Obiad – Zupa ryżanka z ziemniakami / 150 g/ kotlet z ryby miruny /50g/ z ziemniakami /150g/ surówka z kapusty pekińskiej /50g/ Lemoniada /150g/

Podwieczorek – Chałka z masłem  /50g/ mandarynka / 1 szt/, herbata /150g/

PONIEDZIAŁEK  –26.10.2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą manną /200g./ Pieczywo mieszane z masłem /70g/ szynkową /40g/z serkiem waniliowym /4g/, pomidorem /40g/  i ogórkiem kiszonym /40g/. Dżem /5g/, miód /5g/ i herbata owocowa /150g/.

Obiad – Zupa rosół z makaronem /200g/. Gołąbki w sosie pomidorowym /170g/, ziemniaki /150g/  fasolka szparagowa /50g/ kompot /150g/.

Podwieczorek – Bułka pszenna z dżemem /50g/, herbata /150g/, gruszka /100g/.

WTOREK – 27.10. 2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/. Pieczywo mieszane  z masłem /70g/,polędwicą /40g/,serem żółtym /40g/ sałatą /2g/, papryką /3g/ . Dżem /5g/, miód /5g/, herbata ziołowa /150/.

Obiad – Zupa kapuśniak z ziemniakami /200g/. Kluski leniwe /140g/ surówka    z marchwi                      z jabłkiem   i jogurtem /40g/, lemoniada /150g/.

Podwieczorek –ciasto kakaowe /własny wypiek /40 g/, pomarańcza /1 szt/, herbata /150g/.

ŚRODA – 28.10.2020r./1,3,7,9/

Śniadanie –  Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g/. Pieczywo mieszane  z masłem /70g/, szynka /40g/, kiełbasą krakowską /40g/pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.

Obiad – Zupa barszcz biały z ziemniakami /200g/. Pulpety w sosie musztardowym /70g/z kaszą jęczmienną /150g/surówka z pomidorów z cebulą /50g/, kompot/150/.

Podwieczorek – Kisiel owocowy /150 g/ banan /150g/pałki kukurydziane /2-3 szt/

CZWARTEK 29.10.2020r./1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/.  Miód , herbata ziołowa,

Obiad – Zupa krupnik /200g/. indyk w sosie śmietanowym /70g/, ryż /150g/, Surówka             z warzyw mieszanych /55g/, lemoniada /150g/

Podwieczorek –– Bułka wrocławska z masłem /50g/ z kiełbasą drobiową /20g/, jabłko /150g/ herbata /150g/

PIĄTEK- 30.10.2020r /1,3,4,7,9/   

Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /40g./, ser żółty /40g/ogórek /20g/ rzodkiewka /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.

Obiad –Zupa kalafiorowa z ziemniakami /150g/. Miruna smażona/70g/ z ziemniakami /150g/. Buraczki z ogórkiem kiszonym /50g/ kompot  /150g/.

Podwieczorek – Bułka pszenna kwiatek /50g/ mandarynka /150g/ herbata /150g

NA II  ŚNIADANIE DO CHRUPANIA  KALAREPA , MARCHEWKA, BIAŁA RZODKIEW,  JABŁKO lub inny owoc