Jadłospis

Grudzień 2020 ( aby odczytać tekst, należy otworzyć poniższy link, menu od 01.12.-04.12.20 dostępne jest w jadłospisie listopadowym)

http://p71.waw.pl/wp-content/uploads/2020/11/Jadłospis-grudzień-2020.-1.pdf

Listopad 2020 ( aby odczytać tekst, należy otworzyć poniższy link)

http://p71.waw.pl/wp-content/uploads/2020/10/Jadłospis-listopad-2020.-1.pdf

————————————————————————————————————-

WTOREK – 27.10. 2020r. /1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /150g/. Pieczywo mieszane  z masłem /70g/,polędwicą /40g/,serem żółtym /40g/ sałatą /2g/, papryką /3g/ . Dżem /5g/, miód /5g/, herbata ziołowa /150/.

Obiad – Zupa kapuśniak z ziemniakami /200g/. Kluski leniwe /140g/ surówka    z marchwi                      z jabłkiem   i jogurtem /40g/, lemoniada /150g/.

Podwieczorek –ciasto kakaowe /własny wypiek /40 g/, pomarańcza /1 szt/, herbata /150g/.

ŚRODA – 28.10.2020r./1,3,7,9/

Śniadanie –  Zupa mleczna z płatkami owsianymi /150g/. Pieczywo mieszane  z masłem /70g/, szynka /40g/, kiełbasą krakowską /40g/pomidorem /20 g/ i rzodkiewką /2 g/. Dżem/ 5g/, miód /5g/, herbata owocowa /150g/.

Obiad – Zupa barszcz biały z ziemniakami /200g/. Pulpety w sosie musztardowym /70g/z kaszą jęczmienną /150g/surówka z pomidorów z cebulą /50g/, kompot/150/.

Podwieczorek – Kisiel owocowy /150 g/ banan /150g/pałki kukurydziane /2-3 szt/

CZWARTEK 29.10.2020r./1,3,7,9/

Śniadanie – Zupa mleczna z makaronem /200g./. Pieczywo mieszane z masłem /70g/. Szwedzki stół – talerz wędlin, /szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, kiełbasa drobiowa, ser żółty/, talerz z warzywami /sałata /2g/, pomidory /2g/, ogórki /2g/, papryka /2g/, rzodkiewka /2g/.  Miód , herbata ziołowa,

Obiad – Zupa krupnik /200g/. indyk w sosie śmietanowym /70g/, ryż /150g/, Surówka             z warzyw mieszanych /55g/, lemoniada /150g/

Podwieczorek –– Bułka wrocławska z masłem /50g/ z kiełbasą drobiową /20g/, jabłko /150g/ herbata /150g/

PIĄTEK- 30.10.2020r /1,3,4,7,9/   

Śniadanie –Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /200g/. Pieczywo mieszane z masłem /70g/, polędwica /40g./, ser żółty /40g/ogórek /20g/ rzodkiewka /2g/. Miód /5g/, Herbata owocowa /150g/.

Obiad –Zupa kalafiorowa z ziemniakami /150g/. Miruna smażona/70g/ z ziemniakami /150g/. Buraczki z ogórkiem kiszonym /50g/ kompot  /150g/.

Podwieczorek – Bułka pszenna kwiatek /50g/ mandarynka /150g/ herbata /150g

NA II  ŚNIADANIE DO CHRUPANIA  KALAREPA , MARCHEWKA, BIAŁA RZODKIEW,  JABŁKO lub inny owoc